“La Fille inconnue” geschreven en geregisseerd door Jean-Pierre en Luc Dardenne, werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van de 69e editie van het Filmfestival van Canne!

Releases

“Good Luck Algeria” van Farid Bentoumi wordt momenteel in de Franse filmzalen vertoond. In België is de release voorzien op 13 april. Speciale avond ter ere van “Achter de Wolken” van Cecilia Verheyden, op 26 april in de bioscopen Le Parc in Luik en Caméo in Namen. De film draait momenteel in de Belgische bioscopen! Le Fils de Joseph van Eugène Green wordt zeer binnenkort in België verwacht en komt op 20 april in Frankrijk uit.

Berlinale 2016

HEDI, onze coproductie met Nomadis Images (TU) en Tanit Films (FR), wordt op vrijdag 12 februari in het kader van de Officiële Competitie van het Festival vertoond. INHEBBEK HEDI is de eerste langspeelfim van regisseur Mohamed Ben Attia en tevens het enige Arabische werk dat meedingt naar een bekroning.   De nieuwe film van Eugène Green , LE FILS DE JOSEPH, die we met Coffee and Films (FR) coproduceerden, werd geselecteerd voor het FORUM. Cast: Victor Ezenfis, Natacha Régnier en Fabrizio Rongione.

 

Renaître wint de Grote Prijs op het Zinebi Festival in Bilbao

Korte film RENAITRE van regisseur Jean-François Ravagnan kreeg de grootste onderscheiding op Zinebi, het Internationaal festival van de documentaire en korte film in Bilbao. We feliciteren het voltallige team en bedanken onze partners voor hun ondersteuning tijdens dit buitengewone avontuur. Een coproductie van Les Films du Fleuve, Le Groupov, Sténopé, Dragons Films, Proximus, RTBF (Franstalige Belgische Televisie) met de financiële steun van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid en de Cinéfinance Tax Shelter.

Welkom achter de schermen…

Les Films du Fleuve is nu ook op Instagram. Bent u geïnteresseerd in de coulissen van de cinema? Volg ons: @lesfilmsdufleuve

Stilte, hier wordt gedraaid!

Bij ons…

Bij de coproductie…

Cowboys van Thomas Bidegain – Binnenkort in de bioscoop

 
De eerste langspeelfilm van Thomas Bidegain, vaste scenarioschrijver van Jacques Audiard, met François Damiens in de hoofdrol.Hij werd tijdens de Quinzaine des Réalisateurs op het filmfestival van Cannes aan het publiek voorgesteld en speelt vanaf 16 december in de Belgische bioscopen.

The cast of “The Unknown Girl” is over!

You were a lot of applicants to be willing to work with Jean-Pierre et Luc Dardenne. Thank you all for your participation at the cast “La fille inconnue“.

Niet iedereen is met vakantie

De postproductie van de films Sam, van Farid Bentoumi, en Viva La Sposa van Ascanio Celestini zijn volop aan de gang. De releasedata worden bij het begin van het schooljaar bekend gemaakt!

De voorbereidingen voor « La Fille Inconnue » zijn van start gegaan

Er werd een start genomen met de voorbereidingen voor « La Fille Inconnue », de nieuwe film van Jean-Pierre en Luc Dardenne. De hoofdrol wordt gespeeld door Adèle Haenel. De casting van de overige personages is aan de gang.

« Deux jours, une nuit » en « Marina » vallen in de prijzen op de Magritte du Cinéma 2015

De winnaars van de 5e editie van de Belgische filmprijzen, les Magritte du Cinéma, zijn bekend. « Deux jours, une nuit » neemt drie Magrittes in ontvangst: Beste film, Beste regisseur(s) voor Jean-Pierre en Luc Dardenne en Beste acteur voor Fabrizio Rongione. Hetzelfde geldt voor « Marina » van Stijn Coninx: Beste decors, Beste kostuums en Beste Vlaamse film.

« Deux jours, une nuit » bekroond op de Prix Lumières

Afgelopen maandag 2 februari kreeg « Deux jours, une nuit » van Jean-Pierre en Luc Dardenne de Prix Lumières van de Beste Franstalige film. De Académie des Lumieres is de Franse tegenhanger van de Golden Globes en bestaat uit de vertegenwoordigers van de internationale pers in Parijs. Elk jaar komt ze samen om het oeuvre van de Franse en Franstalige cinema te bekronen.

De Académie des Césars heeft de genomineerden voor 2015 bekend gemaakt

« Deux jours, une nuit » kreeg twee nominaties: Beste actrice voor Marion Cotillard en Beste Buitenlandse film. Na haar Oscarnominatie betekent dat een tweede nominatie voor Marion Cotillard. Met de uitreiking van de Césars op vrijdag 20 februari en die van de Academy Awards op 22 februari, belooft het een veelbewogen laatste weekend van februari te worden.

Deux jours, une nuit” bekroond met een Gulbagge

Afgelopen maandag 26 januari werd « Deux jours, une nuit » van Jean-Pierre en Luc Dardenne bij de Guldbagge Awards in Stockholm bekroond met de Prijs voor de Beste buitenlandse film, de hoogste onderscheiding van de Zweedse filmindustrie.

“Journal d’une femme de chambre” in Berlijn

De organisatoren van het 65e Festival van Berlijn maakten de titels bekend van de 19 films, die naar de Gouden Beer meedingen. En daar maakt « Journal d’une femme de chambre » van Benoît Jacquot, onze coproductie met Les Films du Lendemain, deel van uit.

Oscarnominatie

Marion Cotillard werd genomineerd voor de Oscars voor haar rol in « Deux jours, une nuit ». Felicity Jones, Julianne Moore, Rosamund Pike en Reese Witherspoon zijn haar rechtstreekse concurrentes. De Academy Awards worden op 22 februari in Los Angeles uitgereikt.

Eindsprint in de race naar de Oscars

« Deux jours, une nuit » van Jean-Pierre en Luc Dardenne werd geselecteerd om België te vertegenwoordigen in de race naar de Oscars. Op 15 januari zullen we weten of de film op de shortlist van de categorie Beste buitenlandse film staat.

Comments are closed.

  • Newsletter