Les Films du Fleuve – Presentatie

 

Vanaf hun eerste videowerken in 1975 richten Jean-Pierre en Luc Dardenne Dérives op, een structuur die hun documentaires zal produceren.

 

In 1977 wordt Dérives erkend als film- en videoproductie atelier van de Franse Gemeenschap van België. Het bedrijf begint meteen ook documentaires van andere filmmakers te produceren. Dérives dient ook als productiestructuur voor de eerste fictiewerken van de Dardenne (een kort- en twee langspeelfilms).

 

In 1994 starten de broers Dardenne hun derde langspeler – « La Promesse » en richten het bedrijf Les Films du Fleuve op om « documentaire- » en « fictiewerk» te scheiden. Dit nieuwe productiehuis heeft als doelstelling het financieren van hun eigen fictiewerk maar ook het ontwikkelen van samenwerkingen met buitenlandse producers en regisseurs voor ambitieuze artistieke projecten.

 

Na het wereldwijde succes van « Rosetta » in 1999 besluiten Luc en Jean-Pierre Dardenne hun productiehuis uit te breiden, ze vergroten de ploeg en stellen nieuwe doelen. Tegenwoordig is Les Films du Fleuve goed gevestigd in de filmwereld, niet enkel door de films van de Gebroeders Dardenne maar ook dankzij de kwaliteit van de projecten en regisseurs die het bedrijf ondersteunt – Ken Loach, Costa Gavras, Jacques Audiard, Laurent Herbiet, …

Comments are closed.

  • Newsletter