Les siestes grenadine

Mahmoud BEN MAHMOUD

Release date in Belgium – August 2000

90 min.

 

Cast: Hichem RostomYasmine BahriLubna Azabal

 

Technische en artistieke lijst

 

Co-Producenten

“Les Siestes Grenadine” vertelt het verhaal van de terugkeer naar Tunesië van Wahid Haydar en zijn dochter na een lang verblijf in West-Afrika. Wanneer de jonge Soufiya, die haar Franse moeder al tien jaar niet meer gezien heeft nadat ze door haar vader ontvoerd werd, aankomt, is ze nog steeds doordrongen van haar Afrikaanse erfenis. Dit is niet naar de zin van haar vader die er een “geboren en getogen Tunesische” van wil maken. Maar het land is sinds hun lange afwezigheid veel veranderd en Wahid moet het opnemen tegen verraad. Zijn dochter daarentegen voelt zich opgesloten en verlangt naar haar moeder. Soufiya begint een moeilijk maar vastbesloten gevecht om haar ouders met elkaar te verzoenen en om haar “identiteit” te vrijwaren in een Tunesische maatschappij die haar oude vooroordelen tegenover de zwarten en de christenen nog niet heeft verbannen.

  • Prijs voor Beste Soundtrack, Kays Rostom – Mostra de Valencia – oktober 1999 (Spanje)
  • Hadrumète d’Or du Public – Festival International du Film de l’Enfance et de la Jeunesse, Sousse – november 1999 (Tunesië)
  • Speciale Vermelding van de Jury  op het Festival International du Film de l’Enfance et de la Jeunesse, Sousse – november 1999 (Tunesië)
  • Speciale Vermelding van de Jury  voor Yasmine Bahri (hoofdactrice) – Festival International du Cinéma Méditerranéen – november 1999, Montpellier (Frankrijk)
  • Speciale Prijs van de Jury – Filmfestival Turijn – november 1999 (Italië)
Catalogus van films

Comments are closed.

  • Newsletter