Marina

Stijn CONINX

Releasedatum in België – 6 November 2013

Running Time: 95 min

 

Cast: Matteo SimoniEvelien BosmansWarre Borgmans

 

Technische en artistieke lijst

 

Co-Producenten

 

International Sales

Italië 1948.  De 10-jarige Rocco groeit op in een prachtig maar arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader Salvatore op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toekomst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar het beloofde land, België, om daar op korte tijd veel geld te verdienen in de steenkoolmijnen, en dan naar zijn geboorteland terug te keren. Maar al vlug laat hij zijn gezin overkomen naar Waterschei, en zo wordt de jonge Rocco van de ene dag op de andere een migrant, met alle gevolgen van dien. De grauwe mijnstreek in Limburg, de ijzige winters, het racisme en de vreemde taal en cultuur zijn een domper op de levensvreugde van de kleine jongen. Rocco wil zijn zoals de andere kinderen en iemand worden en iets betekenen in het leven. Hij zoekt tegen de wil en overtuiging van zijn vader een uitweg via de muziek én de liefde, en volgt zijn hart en passie om een eigen droom te realiseren. 

Het verhaal is gebaseerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata, de Italiaans/Belgische zanger die met zijn superhit Marina wereldfaam oogstte.

  • Valladolid International Film Festival – Prix du jury étudiant, 2013 (Spain)
  • Prix du meilleur film, meilleur réalisateur, meilleur scénario, meilleurs costumes, meilleurs décors, Prix du public, Industry Award à la 5e cérémonie des Ensors 2014 (België)
  • Prix des meilleurs décors, meilleurs costumes, meilleur film flamand à la 5e cérémonie des Magritte 2015 (België)
Catalogus van films

Comments are closed.

  • Newsletter